Saját tenisztornáján lett koronavírusos Novak Djokovic

2020.06.23. 15:45

Pozitív lett a világelső teniszező Novak Djokovic koronavírustesztje azt követően, hogy részt vett az általa szervezett Adria Tour elnevezésű meghívásos  tenisztornán, írja az MTI. A 33 éves játékos közleménye szerint a felesége is megfertőződött, mindketten tünetmentesek, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. 

Amint hazaértünk Belgrádba, egyből tesztet csináltattunk. Az elmúlt hónap tettei mögött tiszta szív és őszinte szándék volt, a tornáinkkal ismét össze akartuk hozni a régió embereit.

- írta közleményében a 17-szeres Grand Slam-győztes szerb teniszező. Abban bízott, hogy a járvány gyengülőben van, a körülmények lehetővé teszik a rendezést. 

Az indulók közül nem csak Djokovic lett koronavírusos:  a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust,  de Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát adott korábban.

Áprilisban még úgy nyilatkozott Djokovic, hogy  nem örülne annak, ha az új típusú koronavírus elleni vakcina kötelezővé válna a teniszversenyeken való részvételhez, és arra utalt, hogy nem biztos, hogy beadatná magának a védőoltást