Lőrinc
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Túl van a koronavírus-fertőzésen Novak Djoković

2020.07.02. 15:48

A világelső szerb teniszezőnek, Novak Djokovićnak és feleségének is negatív lett a legutóbbi koronavírustesztje, írja az MTI. Tíz napja hozták nyilvánosságra, hogy megfertőződtek a vírussal, mindketten tünetmentesek voltak, karanténban töltötték az elmúlt napokat. 

A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező az általa szervezett Adria Tour egyik versenyén kapta el a vírust. Szintén a tornán fertőződött meg a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Ćorić és a szerb Viktor Troicki. Djoković edzője, Goran Ivanišević, erőnléti edzője, Marko Paniki, továbbá Dimitrov edzője, Christian Groh is a verseny alatt lett koronavírusos. A fertőzések hírére a torna további állomásait törölték. 

Áprilisban még úgy nyilatkozott Djoković, hogy  nem örülne, ha az új típusú koronavírus elleni vakcina lenne a versenyeken való indulás feltétele. Arra is utalt, hogy nem feltétlenül oltatná be magát. Djoković valószínűleg nem indul majd az augusztus végén kezdődő US Openen, szerinte lehetetlen lesz betartani a járványügyi előírásokat.