A hatóságoknak kell kideríteniük, mi okozta a 3,5 milliárdos hiányt a teniszben

2020.07.29. 10:14

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hétfőn megválasztott új elnöke, Lázár János 3,5 milliárdos hiányt örökölt, amit a fideszes parlamenti képviselő, Szűcs Lajos irányítása alatt hozott össze a szervezet. Szűcs a tisztújításról hiányzott, egy levelet írt, amiben a múlt érdemeit emelte ki. Lázárt egy évre választották meg, a sport új terület neki, a kancelláriát vezette korábban.

A korábbi teniszező olimpikon, Markovits László élesen kritizálta Szűcs működését idén, tavaly és tavalyelőtt is, most alelnökké lépett elő, vagyis közelről lesz rálátása az elmúlt nyolc év gazdálkodására, amihez az átláthatatlanság társult, sok esetben az elnökséget sem tájékoztatták.

A Magyar Nemzetnek most azt nyilatkozta, hogy sokkoló a hiány mértéke, és a szövetség hajszálra volt a felszámolástól.

A hatóságoknak kell kideríteniük, mi vezetett a csődközeli állapothoz

– nyomatékosította Markovits, aki elismerte, az új vezetőség egyelőre a sötétben tapogatózik, hiszen az átadás-átvétel még csak most kezdődik.

Az MTSZ ellen még 2018 novemberében nyomozást indított a IX. kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Ezt nem szüntették meg, de nem lehet tudni, milyen ütemben halad.