Hatalmas bravúr: Fucsovics második meccsét is megnyerte a Roland Garroson!

2020.10.01. 14:37 Módosítva: 2020.10.01. 14:40
Fucsovics Márton a hétfői nap legnagyobb meglepetését okozva legyőzte a negyedik helyen kiemelt Danyiil Medvegyevet a Roland Garros első fordulójában, amivel megszerezte első TOP10-es játékos elleni győzelmét. Erre legutóbb Taróczy Balázs volt képes, aki 1983-ban az akkori világelső Ivan Lendlt verte.

Eddig ötször játszott egymás ellen Fucsovics Márton és Albert Ramos-Vinolas. Háromszor a spanyol teniszező győzött, ám legfontosabb meccsüket, 2019-ben Fucsovics nyerte az Australian Openen. Az időjárás nem változott az elmúlt napokhoz képest Párizsban, ugyanolyan borongós, hűvös időben kellett pályára lépniük a játékosoknak.

Magabiztosan kezdett Fucsovics Márton, Ramos-Vinolas első adogatásánál közel volt a brékhez. Ehhez képest saját adogatását azonnal, nagyon simán elvesztette. Sokat elmond Fucsovics játékáról, hogy az elején három gémet követően öt ki nem kényszerített hibát ütött. 1:3-nál ismét közel került Fucsovics, hogy elvegye ellenfele szerváját, de a spanyol magabiztosan zárta az adogatását, 1:4. A következő fogadásnál azonban hiába küzdött Ramos-Vinolas, két rossz ütés után visszabrékelt Fucsovics. A 32. helyen kiemelt spanyol kis híján rögtön visszaállította a különbséget, pedig Fucsovics 40:0-ra vezetett. Végül erre nem került sor, 4:4-re egyenlített Fucsovics. 6:6-ig meg sem álltak, ez pedig nagyon nem tetszett a magyar játékos riválisának. 

A rövidítésben meglátszott az idegesség Ramos-Vinolas játékán, Fucsovics két minibrékje után 3:2-re elhúzott. Nem is engedett több pontot Fucsovics Ramos-Vinolasnak, remek tenyeresekkel és végül egy pöccintéssel 7:2-re hozta a tiebréket, és az első szettet.

A második játszma elején is bekezdett Ramos-Vinolas, de ezúttal Fucsovics állta a sarat, és hozta az adogatásait. Szorongatott a spanyol, szinte állandóan eljutott bréklabdákig. Ilyenkor azonban rendre összeszedte magát a világranglista 63. helyén álló magyar játékos. Ezzel szemben Ramos-Vinolas villámgyorsan lerendezte a szerváit, esélyt sem hagyva Fucsovicsnak. 

Egészen 4:3-ig, ekkor ugyanis nagy nehezen elvette a spanyol adogatását, 5:3. Pont a legjobbkor sikerült a bravúr, Fucsovics keze nem remegett meg, így 6:3-ra hozta a második szettet.

A harmadik szettet Ramos-Vinolas kezdte döcögősen, az adogatását viszont nem tudta elvenni Fucsovics. Saját szerváikat viszonylag könnyen hozták, jóval kevesebbet hibáztak. Két és fél óra játék után, 3:4-es állásnál az eső közbeszólt, pihenőre vonulhattak a felek. Az esőszünet végén a magyar játékos azon nyomban elveszítette az adogatását. Hiába szerválhatott a szettért Ramos-Vinolas, Fucsovics Márton visszabrékelt, 4:5. Ez erőt adott honfitársunknak, hiszen nemcsak a saját szerváját hozta, hanem el is vette ellenfele adogatását, 6:5. Fucsovics nem rontott, Ramos-Vinolas hibái pedig végzetesek voltak. 

A 3 óra 1 percnyi játékot 7:6, 6:3, 7:5-re zárt le Fucsovics.

A legjobb harminckettő között a világranglistán 84. brazil Thiago Monteiro lesz Fucsovics Márton ellenfele. Ez sem tűnik lehetetlen feladatnak.