A Roland Garros elődöntőjében a Babos, Mladenovic páros

GettyImages-1278438821
2020.10.06. 14:55
A Roland Garros negyeddöntőjében a Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó a Marta Kostyuk, Aljakszandra Szasznovics kettőssel küzdött meg. A címvédő páros az első szettet simán, míg a másodikat nyögvenyelősen hozta, így bejutott a legjobb négy közé.

Jól indult a mérkőzés a Babos, Mladenovic páros számára, hiszen ellenfelük adogatását másodjára már el is vették. Gyorsan jött a válasz, a Kostyuk, Szasznovics kettős azonnal visszabrékelt, 2:2. Ez sem akasztotta meg a címvédőket, saját szervájukat szinte végig simán hozva, és még kétszer brékelve, 6:2-re hozták az első szettet.

Megállíthatatlannak tűntek Babosék, a második játszmát rögtön brékkel kezdték. A Kostyuk, Szasznovics duó adogatójátéka gyengén muzsikált, de fogadóként nyomást tudtak gyakorolni. A szett közepén ismét jött a brék, a Babos, Mladenovic kettős semmire vette el az ellenfél szerváját, 4:1. A párosok saját adogatásukat elbukva eljutottak 5:2-ig. Ekkor megállt a címvédők tudománya, olyannyira, hogy Kostyukék feljöttek 5:5-re. Nem riadtak meg Babosék, brékeltek, majd a saját szervájukat hozva megnyerték a mérkőzést.

A magyar, francia páros 6:2, 7:5-re nyert, és bejutott a Roland Garros elődöntőjébe.

Miután kiesett az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycová páros, megnyílt Babosék számára az út a címvédés felé. Az elődöntőben a Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands–Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková mérkőzés győztese lesz az ellenfél.

(Borítókép: Shaun Botterill / Getty Images Hungary)