Már az első körben búcsúzott Fucsovics Kölnben

2020.10.13. 15:50
A Roland Garroson remekelt, a nyolcaddöntőig jutott Fucsovics Márton, ezzel az eredményével visszakerült a világ legjobb ötven játékosa közé. Ezúttal azonban nem jött össze a bravúr, már az első körben búcsúzott a kölni kemény pályás ATP 250-es tornán, ugyanis két szettben kikapott Gilles Simontól.

Noha alig több mint egy hete ért véget Fucsovics számára a Roland Garros, szinte azonnal Németországba utazott a következő versenyre. A kemény pályás németországi torna első fordulójában a világranglistán korábban top 10-es francia játékos, Gilles Simon fogadta.

Úgy tűnt, az első gémben nem lehet baj, hiszen Fucsovics Márton 40:15-re vezetett, mégis elvesztette az adogatását. Miután a sajátját simán hozta Gilles Simon, a következő fogadásánál még inkább nyomás alá helyezte Fucsovicsot. Olyannyira, hogy 0:40-re álltak, és hiába jött vissza a világranglista 50. helyén álló magyar teniszező, Simon ismét brékelni tudott (0:3). Szórta a nyerőket a francia, esélyt sem adott Fucsovicsnak, így meg sem álltak 0:5-ig. Saját szerváját semmire hozva, harmincegy perc után 0:6-ra hozta az első szettet.

A simán elvesztett első játszma után ápolásra szorult Fucsovics. Ez jó hatással lehetett rá, mivel először a mérkőzésen hozni tudta az adogatását. Innentől kezdve jóval szorosabban alakult a játék. Egészen 2:2-ig, ekkor ugyanis Simon újra brékelt. Az ezt követő gémben Fucsovics szorongatott, második bréklabdáját pedig be is ütötte, 3:3. Hiába jött vissza a meccsbe a magyar teniszező, a 35 éves francia ismét elvette az adogatását, majd a sajátját könnyen nyerte, 3:5. Fucsovics a meccsben maradásért szervált, de Gilles Simon nem akart tovább a pályán maradni, egy brékkel lezárta a mérkőzést, 3:6.

Gilles Simon így 75 percnyi játékot követően 6:0, 6:3-ra verte Fucsovics Mártont a kölni torna első fordulójában. A következő körben Roberto Bautista Agut lesz a francia játékos ellenfele.