Ha szükséges, a jövő évi Roland Garrost is elhalasztanák

GettyImages-1278043701
2020.11.02. 14:32
Amennyiben az egészségügyi helyzet szükségessé tenné, jövőre is elhalasztanák a szervezők a szokásos tavaszi, nyár eleji időpontról a francia nyílt teniszbajnokságot.

Guy Forget versenyigazgató úgy nyilatkozott, hogy nem hezitálnának ilyen döntést meghozni, de az ideinél alaposabban egyeztetnének az érintettekkel. Ezzel arra reagált, hogy a francia sportági szövetséget (FFT) éles bírálatok érték, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt március közepén egyoldalúan őszre, a kemény pályás szezonra halasztotta a tornát, amely így május helyett szeptemberben kezdődött.

Forget úgy foglalt állást a most zajló párizsi férfi viadal előtt, hogy hasonló helyzetben valószínűleg hasonló döntést hoznának, de mindenképpen a férfi, illetve női tornát szervező ATP-vel és a WTA-val egyeztetve.

Tudom, hogy kritikákat kaptunk, amikor megváltoztattuk az időpontot, mert nagyon gyorsan történt. Néhányan csalódottak voltak emiatt, egyes játékosok nagyon meglepődtek. Saját felelősségre cselekedtünk

– emlékezett vissza Forget, hozzátéve, hogy végül ugyanezek a teniszezők azt mondták, ez volt a helyes lépés, ezt kellett tenni.

Idén az ausztrál bajnokságot normális menetben rendezték meg, majd a Roland Garrost halasztották, a wimbledoni tornát törölték, a US Opent pedig az eredeti időpontban, de sok hiányzóval, selejtező és nézők nélkül tartották meg.

(MTI)

(Borítókép: Julian Finney / Getty Images Hungary)