Thiem legyőzte Djokovicsot az ATP-világbajnokságon

GettyImages-1286887858
2020.11.21. 19:09
Dominic Thiem jutott elsőként a döntőbe a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságán.

A harmadik helyen kiemelt osztrák játékos – aki tavaly is finalista volt – közel háromórás ütközetben, három szettben múlta felül a világranglista éllovasát, Novak Djokovicsot. A magas színvonalú csata második szettje hallatlan izgalmakat hozott, a belgrádi játékos 6:5-nél két szettlabdát hagyott kihasználatlanul, majd a 22 (!) labdamenetet hozó rövidítésben bécsújhelyi riválisa négy meccslabdát is elpuskázott, mígnem Djokovics élt a negyedik játszmalabdájával.

A döntő szett tie-breakjében 4–0-s vezetés után alulmaradt szerb teniszező eddig ötször emelhette magasba a vb-serleget, de 2015 óta egyszer sem diadalmaskodott.

Az idei US Openen győztes Thiem ellenfele a spanyol Rafael Nadal vagy az orosz Danyiil Medvegyev lesz a vasárnapi döntőben. Előbbit a csoportküzdelmek során legyőzte két rövidítéses játszmában.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik – még vonalbírók sincsenek –, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Dominic Thiem (osztrák, 3.)–Novak Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:7 (10–12), 7:6 (7–5)

később:
21.00: Rafael Nadal (spanyol, 2.)Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)

(MTI)

(Borítókép: Tpn / Getty Images Hungary)  • Tippek
  • Biztosítás