Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Egy-két hetet csúszhat az Australian Open rajtja

2020.11.25. 09:35
Martin Pakula, Victoria állam sport- és turisztikai minisztere szerint egy-két hetet csúszhat az ausztrál nyílt teniszbajnokság január 18-ra tervezett rajtja.

A politikus Melbourne-ben annak kapcsán nyilatkozott a tornáról, hogy a Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra, esetleg áprilisra is elcsúszhat az év első Grand Slam-tornája. Pakula hangsúlyozta: jelenleg több verzió is létezik arra, mikor tudják megrendezni az eseményt.

Láttam olyan terveket, amelyek arra utalnak, hogy valószínűleg egy-két héttel késik majd a kezdés. Úgy vélem, ez a legvalószínűbb. De nem ez az egyetlen lehetőség. Tudjuk, hogy a francia GS-torna több hónapot késett, Wimbledont meg sem rendezték. Sokkal valószínűbbnek tartom azt, hogy rövidebb időt csúszik a kezdés, mint azt, hogy hosszabb késés történik

– mondta.

Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke korábban közölte: bízik abban, hogy jövő év elején megrendezhető az Australian Open, de a pandémia miatt szükséges biztonsági intézkedések kidolgozása még időt vesz igénybe.

Pakula hozzátette: az országba érkező külföldiek beléptetésének feltételeiről, majd karanténba helyezéséről folytatott megbeszélések az egészségügyi hatóságokkal közel vannak a lezáráshoz.

Az Ausztrál Teniszszövetség (TA) szóvivője a hét végén spekulációnak minősítette a Herald Sun több hónapos csúszásról szóló cikkét, Craig Tiley versenyigazgató pedig igyekezett eloszlatni azokat a félelmeket, melyek szerint a szigorú karanténszabályok miatt veszélybe került a januári rendezés.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így biztosan lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént. A TA a közelmúltban bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben, valamint annak környékén rendezné meg, hogy a világjárvány közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek