Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Andy Murray szerint az ATP-nek ítéletet kell hoznia Zverevről

2020.11.26. 14:52

Andy Murray sürgeti az ATP vezetőit, mivel szerinte az Alexander Zverevet ért vádakra érdemben továbbra sem reagáltak. A világranglista hetedik helyezettjét családon belüli erőszakkal vádolja volt barátnője.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Alexander Zverev volt barátnője, Olga Saripova azzal vádolta a német teniszezőt, hogy többször is fenyegette, valamint bántalmazta őt. Zverev egy Twitter-posztban minden állítást tagadott, azonban Saripova akár hazugságvizsgálóval is igazolná szavait. A közel egy hónapos történetre az ATP mindössze egy közleményt adott ki, amiben leírják, hogy elítélik az erőszak és a bántalmazás bármely formáját.

Novak Djokovics és Andy Murray szerint ez édeskevés, mivel nem lehet ilyen egyszerűen elintézni egy ekkora ügyet. A szerb világelső – aki az év elején lemondott az ATP játékostanácsának vezetői pozíciójáról – a múlt héten kijelentette, hogy az ATP-nek bírósági eljárástól függetlenül a saját házirendje szerint kellene eljárnia, csakúgy, ahogyan az amerikai sportoknál teszik. A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes, Murray is nyilatkozott az ügy kapcsán.

Nem tudom pontosan, mennyi ideig kellett az ATP válaszára várni, de természetesen nem jött azonnal. Olvasgattam egy kicsit, és egyértelművé vált, hogy a tenisznek nincs bántalmazással foglalkozó politikája. Az ATP-nek kissé provokatívabbnak kellene lennie ilyen helyzetben. Rendkívül komolyan kell venni ezt az ügyet, meglátjuk, mi lesz a jövőben – idézi a Daily Mail Andy Murrayt.  • Vennék
  • Hírek