Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Csúszik az Australian Open rajtja

000 1OM94F
2020.11.27. 13:03 Módosítva: 2020.11.27. 14:29
Helyi sajtóértesülés szerint néhány héttel később rendezik meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, és a járványhelyzet miatt törölték a felvezető ATP Kupát.

A The Age című ausztrál napilap pénteken arról írt, hogy Victoria állam engedélyezte az érkezésük után kéthetes karanténba kényszerülő játékosoknak, hogy izolációjuk alatt eddzenek. Az év első Grand Slam-tornája elvileg január 18-án kezdődik, de Martin Pakula, Victoria állam sport- és turisztikai minisztere szerdán már arról beszélt, hogy egy-két hetet csúszhat a rajt.

Ami a felvezető tornákat illeti, az újság úgy tudja, hogy a 24 válogatottat felvonultató ATP Kupát – melyet Brisbane-ben, Perthben és Sydney-ben rendeztek meg idén először – kivették a programból, de a férfiaknál és a nőknél is lesznek előversenyek. Az ausztrál szövetség szerint ezekre mind Melbourne-ben, valamint annak környékén kerülhet sor, hogy a világjárvány közepette minimalizálják a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők január elején megérkeznének az országba, így biztosan lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént.

(Borítókép: David Gray / AFP)  • Vennék
  • Hírek