„Halhatatlan” lett a legfiatalabb világelső

hewitt
2021.02.25. 11:24
A kétszeres Grand Slam-torna-győztes Lleyton Hewitt bekerült a tenisz Hírességek Csarnokába.

Amikor versenyzel, az edzésekre és a heti vagy éves eredményeidre figyelsz, nem gondolkozol ilyen távlatokban. Elképesztő megtiszteltetés és elismerés, hogy tagja lehetek a Hall of Fame-nek

– mondta Hewitt, aki amellett, hogy 2001-ben a US Openen, 2002-ben pedig Wimbledonban diadalmaskodott, kétszer nyerte meg az ausztrál válogatottal a Davis-kupát, az ATP-világranglistát pedig 80 héten át vezette.

2001 novemberében 20 évesen, 8 hónaposan és 26 naposan az Open éra történetének legfiatalabb világelsője lett, az év végi ATP-világbajnokságon kétszer is ő lett a végső győztes.

A newporti intézmény közleményben jelentette be, hogy Hewitt mellett többek között a női profi versenyrendszer kialakításáért kilenc játékos (Original 9) is bekerül 2021-ben. A többi között Billie Jean King nevével fémjelzett női alapítók – akik azért harcoltak, hogy a nők is pénzdíjas versenyeken szerepelhessenek – az első csoport, amely tagja lett a Hírességek Csarnokának.

Az új tagok hivatalos beiktatására július 17-én kerül sor, a 2020-ban beválasztott Goran Ivanisevicet és Conchita Martinezt is ekkor köszöntik majd.

(MTI/Index)

Borítókép: Gerry Penny / AFP  • Hírek
  • Lakáshitel