Nincs megállás: Fucsovics életében először jutott ATP 500-as döntőbe

2021.03.06. 21:09
A világranglistán 59. helyen álló Fucsovics Márton rendkívül magabiztosan, 6:4, 6:1-re legyőzte a 26. Borna Coric-ot a rotterdami ATP 500-as keménypályás torna elődöntőjében.

Kiválóan kezdett az élete első ATP 500-as elődöntőjében pályára lépő Fucsovics, ugyanis rögtön az első játékban elvette Coric adogatását, a sajátját pedig könnyedén hozta. Összességében az első kilenc labdamenetből nyolcat megnyert. A hatodik gémben azonban megremegett a keze, a horvát visszabrékelt, de a következő játék után ismét brékelőnybe került a magyar játékos. A következő szerváját semmire hozta, amivel 5:3-ra vezetett, 5:4-nél pedig a játszmáért adogatott.

Coric hatalmasat küzdött a szettben maradásért, kétszer is volt bréklabdája, de az MTK játékosa mindkettőt hárította, saját maga második játszmalabdáját pedig kihasználta.

A második szettnek csak az eleje volt szoros, 1:1 után Fucsovics állva hagyta a világranglistán 33 hellyel előtte álló riválisát és sorozatban négy játékot nyert meg. Egyáltalán nem tűnt fáradtnak, pedig két meccsel többet jászott, mint a horvát. 5:1-nél fogadóként jutott először meccslabdához, amit aztán rögtön ki is kihasznált.

A magyar teniszező ezzel három vereség után a negyedik kísérletre legyőzte Coric-ot, élete első ATP 500-as fináléjában pedig a negyedik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz az ellenfele.

Végeredmény, ATP 500, Rotterdam, elődöntő:
Fucsovics (magyar)–Coric (horvát) 6:4, 6:1  • Hírek
  • Hírek