Thiem álma, hogy a Roland Garroson győzze le Rafael Nadalt

000 8VD4QW (1)
2021.03.09. 09:12
A US Open-győztes Dominic Thiem legfontosabb célja karrierje során, hogy megnyerje a francia nyílt teniszbajnokságot.

Az osztrák játékos elmondta, mindezt úgy szeretné elérni, hogy a menetelése során megfosztja trónjától a salakkirály Rafael Nadalt, a torna 13-szoros győztesét.

Ezen a versenyen értem el a legjobb eredményeimet, így azok után, hogy tavaly megnyertem első Grand Slam-tornámat, a legfontosabb célom, hogy győzzek Párizsban

– jelentette ki Thiem, aki már kétszer eljutott a döntőig a salakos viadalon, ott azonban mindkétszer kikapott Nadaltól.

Szeretek rövid távú célokat kijelölni magamnak, de ez amellett, hogy idénre remek kihívás, az egész karrieremre nézve is az

 fogalmazott a 27 éves teniszező. Meglátása szerint nem lesz könnyű dolga, ugyanis Nadal annak ellenére, hogy a tavalyi Garroson már 34 éves volt, pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtva győzött Párizsban.

A sportvilág egyik legnagyobb kihívása legyőzni őt a centerpályán, így ezt szeretném megtenni a visszavonulása előtt

– fogalmazott Thiem.

A húszszoros GS-bajnok Nadalnak 100 megnyert mérkőzés mellett mindössze két veresége van a Roland Garroson: 2009-ben a nyolcaddöntőben a svéd Robin Söderling, 2015-ben a negyeddöntőben Novak Djokovic győzte le. Egy évvel később csuklósérülés miatt nem állt ki harmadik fordulós összecsapására, ezt a három alkalmat leszámítva 2005 óta minden évben ő győzött ezen a tornán.

(Borítókép: Glyn Kirk/AFP)