A szervező figyelmeztet, elmaradhat a Roland Garros

nadal
2021.04.02. 20:00
Gilles Moretton, a Francia Teniszszövetség elnöke arra figyelmeztetett, hogy törölhetik a Roland Garrost, ha annak kezdetéig érvényben maradnak az országbeli szigorú szabályozások.

Moretton elmondása szerint nem meri elképzelni, hogy év négy nagy Grand Slam-tornájának egyikét törölni kelljen, de elismerte, hogy ez is opció lehet, ha nem javul a franciaországi koronavírus-helyzet a május 24-re tervezett rajtig.

Emmanuel Macron köztársasági elnök szerdán jelentette be a harmadik országos zárlatot a koronavírus-járvány miatt. A tervek szerint szombattól négy héten át tart majd a korlátozás.

Európában Franciaországban az egyik legmagasabb a fertőzöttség aránya, a harmadik hullám pedig különösen Párizst veszélyeztetheti.

Jelenleg minden a normális ütemben halad, a tornára a tervezett időpontban kerülhet sor. Ugyanakkor, ha két hónapos lezárásokra szólítanak fel, akkor meg kell tennünk a szükséges intézkedéseket. A legrosszabb a teljes törlés lenne, ezt nem is merem elképzelni

– idézi Moretton szavait az Independent.

A viadal megrendezését tavaly elcsúsztatta a koronavírus-járvány, a május-júniusi játék helyett végül szeptemberben és októberben léptek pályára a játékosok, napi 1000 néző jelenléte mellett.

Rengeteg opciót tanulmányozunk a 2021-es Roland Garrosra, azt nem merem gondolni, hogy lenne esély a telt házas rendezésre. De az opciók a zárt kapuk mögötti rendezéstől a majdnem telt házig terjedhetnek. Rendszeresen találkozunk a játékosokkal, és meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

(Borítókép: Rafael Nadal minden évben favorit / Martin Bureau/AFP)