Babos Tímea: Mladenovic cserben hagyott, nincs ezen mit szépíteni

GettyImages-1279625397
2021.04.22. 16:31

Babos Tímea februárban szakított korábbi páros partnerével, Kristina Mladenoviccsal. A magyar–francia kettős négy Grand Slam-tornát nyert meg együtt, ám az idei Australian Open előtt Mladenovic jelezte, visszalép a párostól, mert az egyesre kíván koncentrálni.

A 27 éves soproni teniszező végül nem talált olyan partnert, akivel meglátása szerint esélyes lehetett volna a végső győzelemre, így nem indult el a melbourne-i torna páros versenyén.

Babos azóta az orosz Veronyika Kugyermetovával az oldalán párosozik, és úgy érzi, Mladenovic cserben hagyta.

Nincs ezen mit szépíteni, cserben hagyott. Könnyebben megértettem volna az álláspontját, ha úgy kommunikál velem, ahogy barátok között szokás, ám ez sajnos nem így történt. Játékosként tudom, hogy mit és miért tesz, ez egy profi sportág, és az embernek joga van meghozni ezeket a döntéseket. Természetesen szurkolok neki, hogy valóra váltsa az álmait, de barátként azért csalódott is vagyok, mert ezt másképp is lehetett volna intézni

– fogalmazott a molcsapat.hu-nak Babos.

Nincs szó arról, hogy megutáltuk volna egymást. Nyilván volt már jobb is a kapcsolatunk, de annak mindenképpen örülök, hogy barátként tudtunk kijönni ebből a helyzetből. Az idő sok mindenre választ ad

– mondta a magyar teniszező, akinek jó első benyomásai vannak orosz partneréről.

Madrid sajnos kimarad, de Rómában és a Roland Garroson biztosan együtt fogunk játszani. Kedvelem Verót, nagyon kedves, intelligens lány, és pont olyan céltudatos, amilyen én vagyok. De nem azért játszom vele, mert aranyos lány, hanem azért, mert kiváló teniszező. Bár nem áll rosszul a páros ranglistán sem, ő azért elsősorban egyéni játékos, sokat kell még tanulnia a párosról, de akar fejlődni, és ez nagyon fontos. Hogy mennyire egészíti ki a játékunk egymást, azt egyelőre nehéz megmondani, majd ha több torna lesz mögöttünk, meglátjuk.

(Borítókép: Julian Finney / Getty Images Hungary)