Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Nem tört meg a brit átka, olasz siker Londonban

berrettini
2021.06.20. 18:38
Az első helyen kiemelt olasz Matteo Berrettini nyerte a döntőt az 1,3 millió euró (456 millió forint) összdíjazású londoni férfi tenisztornán – számolt be róla az MTI.

A vasárnapi mérkőzésen a világranglista kilencedik helyezettje három szettben, csaknem két óra alatt győzte le a brit Cameron Norrie-t (41.).

Berrettini hetedik alkalommal játszott döntőt az ATP-sorozatban és ötödször nyert, Norrie-nak ez volt a negyedik fináléja és a negyedik veresége.

ATP-TORNA, LONDON

EGYES, DÖNTŐ

Berrettini (olasz, 1.)–Norrie (brit) 6:4, 6:7 (5–7), 6:3

Francia siker Halléban

A francia Ugo Humbert legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovot a hallei füves pályás tenisztorna vasárnapi döntőjében. A világranglista 31. helyezettjének 1 óra 27 perces mérkőzésen sikerült nyernie. A 22 éves Humbert-nek ez volt a harmadik döntője és a harmadik sikere az ATP-sorozatban. A 23 éves Rubljov a 12. fináléjában negyedszer veszített.

ATP-TORNA, HALLE

EGYES, DÖNTŐ

Humbert (francia)–Rubljov (orosz, 4.) 6:3, 7:6 (7–4)

Unsz Dzsábir első trófeája

A második helyen kiemelt tunéziai Unsz Dzsábir győzött Birminghamben. A világranglista 24. helyezettje a vasárnapi fináléban a negyedikként rangsorolt orosz Darja Kaszatkinát győzte le két szoros szettben, másfél órás mérkőzésen.

Unsz Dzsábir harmadik alkalommal játszott döntőt a WTA-sorozatban és először nyert, Kaszatkina mérlege négy győzelem, és immár négy vereség.

WTA-TORNA, BIRMINGHAM

EGYES, DÖNTŐ

Dzsábir (tunéziai, 2.)–Kaszatkina (orosz, 4.) 7:5, 6:4

A világranglista 106. helyezettje nyerte a berlini döntőt

Az orosz Ljudmila Szamszonova nyerte a döntőt Berlinben. A világranglista 106. helyezettje az ötödik kiemelt svájci Belinda Bencic ellen győzött vasárnap háromjátszmás, 1 óra 39 perces mérkőzésen.

A 22 éves Szamszonovának ez volt az első döntője a WTA-sorozatban, Bencic mérlege pedig négy győzelem mellett immár nyolc vereség.

A berlini női tornát 2008 után rendezték meg ismét.

WTA-TORNA, BERLIN

EGYES, DÖNTŐ

Szamszonova (orosz)–Bencic (svájci, 5.) 1:6, 6:1, 6:3

(Borítókép: Matteo Berrettini nyerte meg a londoni tornát – Adrian Dennis / AFP)