2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Babosék gyorsan búcsúztak női párosban Wimbledonban

2021.07.01. 13:53
Babos Tímea, a francia Kristina Mladenovic oldalán 6:1, 6:2-re kikapott a Zarina Dijasz, Arina Rodionova kazah, ausztrál kettőstől a wimbledoni teniszbajnokság női páros mezőnyének 1. fordulójában, így nem jutott a 32 közé.

Babosék nagyon rosszul, 0:4-gyel kezdtek, és ezzel tulajdonképpen el is ment az első játszma, melyet végül 36 perc alatt 6:1-re nyert meg a rivális. A második szett is pocsékul indult számukra (0:3), majd ugyan feljöttek 4:2-re, de ez kevésnek bizonyult (2:6). A csata 1 óra 13 percig tartott.

A Babos, Mladenovic duó hosszabb szünet után állt újra össze, és második kiemeltként vágott neki a viadalnak. A kétszeres világbajnok, négyszeres GS-győztes duó legutóbb tavaly a Roland Garroson játszott együtt, amelyet megnyert.

A magyar játékos 2014-ben Mladenoviccsal, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedovával döntős volt női párosban Wimbledonban. Babos kedden az egyes nyitófordulójában búcsúzott, és vár még rá Fucsovics Márton oldalán a vegyes páros Londonban.

Utóbbi sikerrel vette a férfi páros 1. fordulós meccsét az olasz Srefano Traviagliával az oldalán, a magyar-olasz duó csütörtökön a moldovai Radu Albottal és a grúz Nikoloz Baszilasvilivel találkozott, és szetthátrányból fordítva, 1 óra 25 perc alatt nyert.

Fucsovics egyesben pénteken a kilencedik kiemelt argentin Diego Schwartzmannal csap össze a harmadik fordulóban.

WIMBLEDON
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Zarina Dijasz, Arina Rodionova (kazah, ausztrál)–Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:1, 6:2

FÉRFI PÁROS
1. FORDULÓ
Fucsovics Márton, Stefano Travaglia (magyar, olasz)–Radu Albot, Nikoloz Baszilasvili (moldovai, georgiai) 3:6, 6:2, 6:2

(MTI)