Nagyon megverték Federert a wimbledoni negyeddöntőben

000 9E979V
2021.07.07. 19:22
A wimbledoni tenisztorna szerdai negyeddöntőjében a világranglistán 18. Hubert Hurkacz az angol nyílt teniszbajnokságot nyolc alkalommal megnyerő Roger Federerrel találkozott. Óriási meglepetésre a lengyel játékos esélyt sem adott a korábbi világelsőnek, három szettben, kevesebb mint két óra alatt búcsúztatta.

Az első szettben egyszer brékelt Hurkacz, azt az előnyt viszont végig megtartotta, és 29 perc alatt 6:3-ra hozta a játékot.

A második sokkal szorosabban alakult, egyszer-egyszer vették el egymás adogatását a teniszezők, így 6:6 után jöhetett a rövidítés. 

A tie breakben viszont a lengyel volt élesebb, 7:4-re nyert, ezzel pedig kétszettes előnybe került. 

A harmadikban Federer mintha feladta volna a küzdelmet, azonnal elveszítette szerváját, Hurkacz pedig szenzációsan játszott, csodálatos nyerőket ütött, remekül fogadott, aminek köszönhetően nagyjából 27 perc alatt már 5:0-ra (!) vezetett és két meccslabdához jutott Federer adogatásánál. 

Nem is remegett meg, rögtön az elsőt kihasználta, így 6:3, 7:6, 6:0-lal ejtette ki Wimbledon nyolcszoros bajnokát, és készülhet az elődöntőre, ahol a matteo Berrettini–Felix Auger-Aliassime-meccs győztesével találkozik majd.

Hurkacz kilencedik alkalommal – idén negyedszer – győzött le olyan ellenfelet, aki aktuálisan a legjobb tíz között van a világranglistán. A lengyel teniszező már a negyeddöntőbe jutással is élete eddigi legjobb eredményét érte el Grand Slam-tornán.

A nyolcszoros wimbledoni bajnok Federer ötödször búcsúzott a negyeddöntőben a füves pályás Grand Slam-tornán.

Végeredmény, Wimbledon, férfi egyes, negyeddöntő:
Hubert Hurkacz (lengyel 14.) – Roger Federer (svájci 6.) 6:3, 7:6 (7-4), 6:0

(Borítókép: Glyn Kirk / AFP)