Kettő győzelem és Novak Djokovics történelmet ír a US Openen

GettyImages-1339188633
2021.09.09. 09:07

Kialakultak az elődöntők párosításai az idei US Openen. Az amerikai kemény pályás tenisztorna férfi negyeddöntőiben nagy szenzáció nem történt, de a hölgyeknél a 18 éves Emma Raducanu az olimpiai aranyérmes Belinda Bencicet ejtette ki, és jutott elődöntőbe. Így a női mezőnyben a még kedden továbbjutott 19 éves Leylah Fernandez a második kiemelt Arina Szabalenkával találkozik, míg Raducanu a görög Maria Sakkarival meccsel csütörtökön a fináléért. 

A férfiaknál – mondhatni – érvényesült a papírforma, a keddi negyeddöntőkben a kanadai tehetség, Felix Auger-Aliassime és a második kiemelt Daniil Medvegyev kvalifikált az elődöntőbe, míg a másik ágon ma hajnalban a világelső Novak Djokovics 3:1 arányban győzte le az olasz Matteo Berrettinit, az olimpiai aranyérmes Alexander Zverev meg a dél-afrikai Lloyd Harrist küldte haza három szettben. A férfiak elődöntőit pénteken rendezik. 

Ezzel még mindig él Novak Djokovics előtt az esély, hogy 1969 óta első alkalommal férfi teniszezőként teljesítse a naptári Grand Slamet. 

US Open-elődöntők, férfiak:

Novak Djokovics–Alexander Zverev, Daniil Medvegyev–Felix Auger-Aliassime

US Open-elődöntők, nők: 

Emma Raducanu–Maria Sakkari, Arina Szabalenka–Leylah Fernandez 

A 2021-es amerikai nyílt teniszbajnokságot augusztus 30. és szeptember 12. között rendezik New Yorkban.

(Borítókép: Getty Images)