Zsarolásnak tartják a kötelező oltást Novak Djokovicsék

GettyImages-874575276
2021.12.01. 11:34

A világelső szerb teniszező, Novak Djokovics édesapja elmondása szerint egyre kevesebb arra az esély, hogy fia pályára lép a 2022-es év első Grand Slam-tornáján Ausztráliában. Ennek hátterében mindössze Victoria állam rendkívül szigorú Covid-protokollja áll. A torna szervezői leszögezték, hogy 

minden résztvevő játékosnak rendelkeznie kell koronavírus elleni védettséggel, ennek hiányában a részvételt megtagadják. 

Srdjan Djokovics szerint ameddig az oltás felvétele opcionális, addig nem lehet különbséget tenni oltott és oltatlan játékos között, ezért zsarolásnak tartják azt, hogy a torna szervezői kötelezővé tették az oltottságot a részvételhez. 

Erre reagálva Victoria állam vezetői szűkszavúan annyit mondtak a SkySportsnak, hogy itt szó sincsen zsarolásról, mindössze annyit kérnek a játékosoktól, hogy kövessék Victoria állam szabályozásait és biztosítsák védettségükkel a lakosságot afelől, hogy nem veszélyeztetik senki egészségét. Hozzátették, hogy reményeik szerint Djokovics januárig beoltatja magát, és akkor szívesen várják őt is Melbourneben. 

A 2022-es év első Grand Slam-tornája Melbourneben január 17-én kezdődik. Djokovics egyedüli rekorderként már kilenc alkalommal hódította el az Australian Open trófeáját.

(Borítókép: Getty Images)