Kiderült, ott lesz-e Djokovics az Australian Openen

GettyImages-1357026596
2021.12.08. 09:45
Bejelentették a 2022-es Australian Open első résztvevőit, a nevek között pedig szerepel a nyíltan oltásellenes szerb Novak Djokovics is, akinek az indulása valószínűtlennek tűnt az ausztrál járványügyi intézkedések miatt.

Az elmúlt hónapok során egyre nagyobb kérdés volt, hogy a világelső szerb Novak Djokovics részt vehet-e a 2022-es Australian Openen. Djokovics nem bízik a koronavírus elleni vakcinákban, ezért nem hajlandó beoltatni magát. Az ausztrál szervezők viszont már ősszel leszögezték, hogy csak a koronavírus ellen védett játékosok léphetnek pályára, erre Victoria állam szigorú járványügyi szabályai kötelezik őket. 

Úgy tűnik, hogy fordulat állt be az ügyben. Az Australian Open bejelentette a résztvevők listáját, melyen elsőként szerepel Novak Djokovics neve.

AZ AUSZTRÁL TENISZSZÖVETSÉG BEJELENTETTE, hogy CSAK KÉT DÓZISSAL OLTOTT, vagy orvosi különengedéllyel rendelkező játékosok léphetnek pályára melbourne-ben.

Kedden már hivatalos volt, hogy Djokovics játszhat a sydney-i ATP-kupán, ami a rajongók számára némi reménysugárral kecsegtetett a Grand Slammel kapcsolatban. 

A nyilvánosságra hozott nevek között szerepel Rafael Nadal is, aki a világranglista hatodik helyéről várja a tornát. Sérülése miatt augusztus óta nem játszott a spanyol. Az első nagy hiányzó a 16.-nak rangsorolt Roger Federer, aki folytatja rehabilitációját a térdműtétjét követően, emiatt kényszerül kihagyni a tornát. Serena Williams sem utazik Melbourne-be, orvosai szerint még nincs abban a fizikai állapotban, hogy vállalja a játékot. 

Az Australian Open listáján férfiaknál a 40. helyen Fucsovics Márton, a nőknél a 91.-en Bodnár Anna, a 96.-on Udvardy Panna szerepel. Ezzel számukra is lehetőség nyílik az Australian Open főtábláján való részvételre. 

(Borítókép: Novak Djokovics a Davis-kupa döntőjében. Fotó: Clive Brunskill / Getty Images)