Djokovics a Roland Garrost is bukja, ha nem oltatja be magát

K EPA20220114030
2022.01.17. 16:14

Novak Djokovics a francia Grand Slamen, a Roland Garroson sem vehet részt, ha nem oltatja be magát – közölte a francia sportminisztérium.

Közleményük azért meglepő, mert Roxana Maracineanu francia sportminiszter alig tíz napja még azt mondta: Djokovics oltás nélkül is játszhat majd a Garroson. Vasárnap viszont Franciaországban elfogadtak egy újabb járványvédelmi törvényt, amely több helyről – köztük a sportrendezvényekről is – kitiltotta az oltatlanokat. 

Ez mindenkire vonatkozni fog, a nézőkre és a profi sportolókra is

– szögezte le a sportminisztérium, hozzátéve: ez alól Novak Djokovics sem kaphat mentességet. Vagyis ha a szabályozás érvényben marad májusig, akkor a szerb teniszezőnek kötelező lesz beadatnia az oltást, ha részt akar venni a Garroson.

Novak Djokovicsot vasárnap utasították ki Ausztráliából, miután másfél hétig vitatkoztak azon, hogy részt vehet-e az ausztrál Grand Slamen úgy, hogy nincs beoltva. A szerb teniszező ügyéből nemzetközi botrány lett, Szerbiában pedig boszorkányüldözésként könyvelték el a kálváriáját.

(via Reuters)

(Borítókép:  Novak Djokovics Melbourne-ben 2022. január 14-én.  Fotó:  MTI / AAP / Diego Fedele)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla