Megvan, mikor és hol tér vissza Djokovics

2022.01.26. 13:02
A dubaji tornán tér vissza a világelső Novak Djokovics, aki – mivel nincs beoltva koronavírus ellen – címvédő létére nem indulhatott a jelenleg zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon – írja az MTI.

A 34 éves sztár szerepel a február 21-én kezdődő verseny nevezési listáján. Az Egyesült Arab Emírségekbe az ottani szabályozás szerint negatív PCR-teszttel be lehet lépni.

A szerbek 20-szoros Grand Slam-győztesét – a melbourne-i torna kilencszeres bajnokát – az év elején nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába, és egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt amúgy kötelezővé tették minden résztvevő számára.

A vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, többször edzett a verseny helyszínén, és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették a belépési engedélyét, végül elutasították a fellebbezését, és haza kellett utaznia. Így még nem vívott tétmérkőzést 2022-ben.

Az eset óta Djokovics nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, de néhány fotó tanúsága szerint nemrég Montenegróban járt.  • Hírek
  • Megtakarítás