Medvegyev ordítozott a bíróval, aztán lehengerlő játékkal győzött

GettyImages-1367320501
2022.01.28. 12:39

Kialakult a férfi egyes döntőjének párosítása az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Péntek magyar idő szerint kora reggel az első elődöntőt magabiztos teljesítménnyel nyerte meg Rafael Nadal az olasz Matteo Berrettini ellen, a finálé másik helyéért Danyiil Medvegyev és Sztefánosz Cicipász küzdött meg. 

A találkozó rendkívül szorosan indult, az első szettben egyik játékos sem tudta elnyerni ellenfele adogatását, így tiebreakre került a sor. A rövidítésben eleinte még a görög teniszező volt előnyben, de gyorsan fordult a kocka és Medvegyev húzta be a nyitó játszmát. A második szettben az orosz világranglista második két alkalommal is elbukta az adogatását, ami a második játszmájába került, és a pihenő előtt még a székbíróval is leállt vitatkozni, akit minősíthetetlen stílusban „kismacskának” is nevezett.

A megosztó jelenetsorok után Medvegyev kiadta magából a feszültséget és lehengerlő játékkal tért vissza a pályára. Különösebb esélyt a következő két szettben már nem osztottak Cicipásznak, a tavalyi évben szintén AO-döntős Medvegyev négy játszmában győzte le görög riválisát és jutott be a vasárnapi döntőbe. 

A fináléban azzal a Rafael Nadallal találkozik, aki pályafutása 21. Grand Slam-címére hajt, amivel egyedüli rekorder lehetne a tenisz történelmében. 

Eredmény:

Sztefánosz Cicipász–Danyiil Medvegyev 6:7, 6:4, 4:6, 1:6

(Borítókép: Getty Images)