Federer és Djokovics az elsők között gratulált Nadalnak

nadal trófea
2022.01.30. 19:06

Roger Federer és Novak Djokovics az elsők között gratulált Rafael Nadalnak, aki vasárnap az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság megnyerésével begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját.

Micsoda mérkőzés! Szívből jövő gratulációmat küldöm barátomnak és nagy riválisomnak, Rafael Nadalnak, aki az első férfi játékos lett 21 egyéni Grand Slam-torna-győzelemmel

írta a térdműtétei után lábadozó, 20-szoros GS-torna-győztes Federer.

„Néhány hónappal ezelőtt azon viccelődtünk, hogy mindketten mankóval járunk, egy nagy bajnokot azonban soha nem szabad lebecsülni. Az elképesztő munkamorálod, az elhivatottságod és a küzdeni tudásod nekem és számtalan embernek jelent inspirációt” – írta a svájci sztár a közösségi oldalán.

Federer hozzátette, büszke, hogy Nadallal egy korszakban teniszezhet, és szerepet játszhat abban, hogy riválisa mindig többet akarjon elérni ugyanúgy, ahogy őt inspirálta a spanyol az elmúlt 18 évben.

A világelső Novak Djokovics – akit koronavírus elleni oltatlansága miatt a torna előtt hazaküldtek Melbourne-ből – ugyancsak közösségi oldalán gratulált spanyol riválisának.

Gratulálok, Rafa, a 21. trófeádhoz, fantasztikus eredmény. A legendás küzdőszellemed ismét érvényesült

– fogalmazott a szerb játékos, aki a tavalyi US Openen, amikor ugyancsak a rekordért szállt harcba, kikapott a fináléban Danyiil Medvegyevtől.

Nadal vasárnap hatalmas csatában, 5 óra 26 perces mérkőzésen 0:2-ről fordítva győzte le az oroszt, és nyerte meg pályafutása során másodszor az Australian Opent.

AUSTRALIAN OPEN

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Rafael Nadal (spanyol, 6.)–Danyiil Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 6:7 (5–7), 6:4, 6:4, 7:5

(MTI / Index)

(Borítókép: Fiona Hamilton / Tennis Australia via Getty Images)