Fucsovics több helyet rontott, míg a női ranglistán javítottak a magyarok

2022.01.31. 10:45
Fucsovics Márton négy helyet rontva a 39. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A legjobb magyar játékos már az első fordulóban búcsúzott a vasárnap zárult Australian Openen, ezzel száz pontot vesztett. A hónapok óta harcképtelen Balázs Attila jelenleg a 155., Piros Zsombor pedig két helyet előrelépve a 255.

Az élen továbbra is az Ausztráliába oltatlanul érkező, majd hosszas jogi huzavona után kitoloncolt szerb Novak Djokovics áll, akit azonban 890 pontra megközelített az orosz Danyiil Medvegyev, aki döntőt játszott Melbourne-ben. Az AO bajnoka, a 21. Grand Slam-győzelmét arató Rafael Nadal változatlanul az ötödik.

Bondár Anna és Udvardy Panna révén továbbra is két magyar található a legjobb száz között a női teniszezők világranglistáján. Mögöttük Gálfi Dalma a 117., Jani Réka a 161. helyen található, míg Babos Tímea kikerült a legjobb kétszázból, jelenleg a 212.

Az élen változatlanul az ausztrál nyílt bajnokság hazai bajnoka, Ashleigh Barty áll a fehérorosz Arina Szabalenka előtt, a harmadik helyre pedig feljött a cseh Barbora Krejčíková. Az AO-n döntős amerikai 

Danielle Collins a várakozásoknak megfelelően a harmincadik helyről betört a top 10-be.

A japán Oszaka Naomi címvédőként már a legjobb 32 között búcsúzott Melbourne-ben, és a 14.-ről visszacsúszott a 85. helyre.

(via MTI)

(Borítókép: Getty Images)