Szett- és breakhátrányból állt fel Fucsovics Márton Rotterdamban

GettyImages-1238318862
2022.02.09. 13:16

Megnyerte első fordulós mérkőzését Fucsovics Márton a rotterdami ATP 500-as tenisztornán. A világranglistán 38. helyén álló magyar teniszező a Australian Open óta nem lépett pályára, első fedett kemény pályás mérkőzését a holland városban játszotta. 

Ellenfele a világranglista 36. Filip Krajinovics volt, akivel eddig három alkalommal találkozott, legyőzni viszont egyszer sem sikerült szerb riválisát. A találkozót is Krajinovics kezdte jobban, aki egyből az első adogatójátékát elvette a magyar teniszezőnek, az első szettet végül 6:3-ra húzta be. 

A második játszma sem kezdődött jól Fucsovics számára, újra elvesztette a szerváját, amivel a kiesés szélére került. Igen ám, azonban innentől megtáltosodott a legjobb magyar teniszező, és kétszer egymás után vette el ellenfele szerváját, amivel megnyerte a második szettet. 

A döntő játszmában már teljes mértékben Fucsovics uralta a mérkőzést, kétszer is összejött neki a break, így 6:2-re húzta be a mindent eldöntő szettet. A következő körben a szabadkártyás hollandfal, Tallon Griekspoorral találkozik. 

Végeredmény: 

Filip Krajinovics–Fucsovics Márton 6:3, 3:6, 2:6

(Borítókép: Getty Images)