A Bills tulajdonosának lánya lesz Babos Tímea új párostársa

2022.02.13. 12:38
Az amerikai Jessica Pegula lesz a teniszező Babos Tímea párostársa – számolt be a magyar szövetség közösségi oldala.

A női párosban négyszeres Grand Slam-torna-győztes, háromszoros világbajnok Babos új partnere a 16. helyen áll a világranglistán egyéniben, az Australian Openen egyesben egészen a negyeddöntőig jutott, ahol a végső győztes, az ausztrál világelső Asleigh Barty győzte le.

Pegula 2009 óta profi, egyéniben három WTA-tornán jutott a fináléba, amiből egyet, a 2019-es washingtoni tornát nyerte meg. Párosban eddig egy viadalon, a 2022-es melbourne-i tornán győzött Asia Muhammad oldalán.

Jelenleg párosban 41. helyen áll a világranglistán, és korábban játszott már Babos Tímeával: 2011-ben két 50 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán is döntőt játszottam, amiből az egyiket megnyerték.

Babos már januárban jelezte: az idényben komoly tervei vannak párosban. Mint akkor leszögezte, Dubajban, Dohában, Indian Wellsben és Miamiban már új társával szeretne részt venni – tette hozzá az MTI.

A Pegula név nem véletlenül lehet ismerős az amerikai sportok világában járatosak számára, hiszen szülei, Terry és Kim Pegula többek között a Buffalo Bills amerikaifutball- és a Buffalo Sabres jégkorongcsapat tulajdonosai is.