A teniszszövetség lecsap a csalókra a hamis tesztek miatt

DSZZS20210118206
2022.02.15. 12:05

Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke tisztában van azzal, hogy jelenleg elképesztő mélységekben van itthon a sportág, és bár a Blikknek adott interjújában arról beszélt, nem számított ilyen nehézségekre, amikor elvállalta a feladatot, nem hátrál meg.

Két héttel ezelőtt robbant ki a legújabb botrány a teniszezők körül, amikor kiderült, hogy hamis PCR-tesztekkel utaztak versenyekre a sportolók és csapattagok.

Lázár János, a szövetség elnöke elmondta, a főtitkár január 31-én tájékoztatta őt az esetekről, ami után másnapra azonnal rendkívüli elnökségi ülést hívott össze.

Az összes esetről tudni akarok, egyetlen szabálytalanság sem maradhat következmények nélkül. Elnökként azt várom a fegyelmi eljárástól, illetve az Ellenőrző Testület által lefolytatott belső vizsgálattól, hogy minden ilyen és ehhez hasonló kérdésre világos választ kapjunk.

Lázár úgy fogalmazott, az ügyben minden érintettet szövetségi munkatársat és edzőt le akarnak leplezni, hiszen nemcsak jogi felelősséggel, hanem bocsánatkéréssel is tartoznak a szövetségnek és a tenisztársadalomnak.

Az elnök azt is elárulta, kinevezése óta több mint egymilliárd forint értékben külső vállalkozókat, munkavállalókat és sportolókat érintő tartozásokat rendezett a szövetség, 1,4 milliárdot pedig az Emminek fizetett vissza a szabálytalanul felhasznált támogatások miatt. 

(Borítókép: Lázár János miniszterelnöki biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője a Külgazdasági és Külügyminisztériumban [KKM] tartott beruházásbejelentő sajtótájékoztatón 2021. január 18-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)