Az orosz és fehérorosz szövetség kizárását sürgeti a teniszvilág

2022.02.28. 10:12
Az Ukrán Teniszszövetség azonnali hatállyal az orosz és a fehérorosz szövetség kizárását sürgeti a nemzetközi szövetségnél (ITF).

Az ukránok levelükben jelezték, hogy az intézkedést azért javasolják, mert az oroszok és a fehéroroszok az elmúlt napokban „példátlan, cinikus és véres” támadást hajtottak végre Ukrajna ellen. Kiemelték: civilek halnak meg, köztük nők és gyerekek, az infrastruktúra összeomlik.

Oroszországnak és Fehéroroszországnak nincs joga sem nemzetközi versenyek rendezésére, sem a külföldi egyéni és csapatviadalokon való részvételre

– írta az ukrán szövetség.

Az ITF egyelőre nem reagált a levélre.

A legfrissebb férfiranglistán éppen most került az élre az orosz Danyiil Medvegyev – letaszítva onnan a szerb Novak Djokovicsot –, míg Andrej Rubljov a hatodik. A nőknél a fehérorosz Arina Szabalenka a harmadik, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova pedig a 14. helyen áll.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

(MTI)

(Borítókép: AFP)