A szíve vitte volna előre, de a teste megálljt parancsolt

GettyImages-1369202069
2022.04.07. 12:23
Az idei Roland Garros után befejezi pályafutását Jo-Wilfried Tsonga francia teniszező – jelentette be a játékos egy közösségi oldalán közzétett videóban.

A május 22. – június 5. között megrendezendő Roland Garroson lép utoljára pályára Jo-Wilfried Tsonga, a világranglistán korábban ötödik francia teniszező. A 36 éves játékos az elmúlt időszakban többször is sérüléssel bajlódott, 2019 februárja óta mindössze két győzelmet aratott (a 2020-as évet szinte teljesen kihagyta hátfájdalmai miatt, tavaly pedig 1–8 volt a mérlege).

Az agyam azt mondja, hogy játszhatnék életem végéig, ugyanakkor a testem emlékeztet rá, hogy az önmagam felülmúlásához kellő képességek már nincsenek meg. Bízom benne, hogy jó formában maradok a Roland Garrosra, a célom az, hogy önmagam legyek. Jo-Wilfried Tsonga, a teniszező. Mindig magasra tettem a lécet magamnak, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Ezt még egyszer utoljára megpróbálom

– mondta videoüzenetében Jo-Wilfried Tsonga.

A 18 éve profiskodó Tsonga 2008-ban döntőt játszott az Australian Openen, Grand Slam-tornákon még további öt alkalommal jutott el az elődöntőig. Eddigi pályafutása során 18 ATP-torna-győzelmet aratott, közte két ATP 1000-es viadalt. A londoni olimpián párosban ezüstérmes lett.

A francia teniszező karrierje során eddig 467 mérkőzést nyert meg, legjobb helyezése a világranglistán az ötödik volt. Sikerei mellett egyéni játékstílusával, ünnepléseivel és karizmájával is belopta magát a teniszkedvelők szívébe.

(Borítókép: Jo-Wilfried Tsonga a rotterdami tornán 2022 februárjában. Fotó: BSR Agency / Getty Images Hungary)