Bondár Anna is nyert, ismét győzött a magyar válogatott

2022.04.15. 12:01
Udvardy Panna után Bondár Anna és a páros is győzött, ezzel a már továbbjutott magyar női teniszválogatott 3–0-ra nyert Észtország ellen a Billie Jean King-kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

A magyar együttes megnyerte három eddigi párharcát az ötcsapatos A csoportban, így már biztos elsőként állt ki az összes találkozójukat elbukó baltiak ellen. A tét nélküli párharc második meccsén a világranglista 72. helyén álló Bondár 62 perc alatt, két szettben győzött Maileen Nuudi (894.) ellen.

A harmadik meccsen Jani Réka és Tóth Amarissa két szettben, 68 perces meccsen nyert Anet Angelika Koskel és Katriin Saar ellen.

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

BILLIE JEAN KING-KUPA
A CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Észtország 3–0 
Bondár Anna–Maileen Nuudi 6:1, 6:3
Udvardy Panna–Katriin Saar 6:1, 6:3
Jani Réka, Tóth Amarissa–Anet Angelika Koskel, Katriin Saar 6:1, 6:3

(MTI)