A 18 éves tehetség a topfavorittal játssza a Roland Garros döntőjét

GettyImages-1400657697
2022.06.02. 19:56
Az amerikai Cori Gauff két sima játszmában legyőzte az olasz Martina Trevisant a párizsi francia nyílt teniszbajnokság női egyes csütörtöki elődöntőjében.

Az első hét játékból ötször nem tudták hozni saját adogatásukat, a 18 éves Gauff kétszer, a 28 esztendős riválisa háromszor, sőt, a szett végén még egyszer, így a tavalyi negyeddöntős 44 perc alatt jutott játszmaelőnyhöz. A folytatásban Trevisan combsérülése kiújult, így bár végigjátszotta az összecsapást, 1 óra 28 perc alatt kikapott.

Korábban: Iga Swiatek megint nem kegyelmezett

Elsőként a világelső lengyel Iga Swiatek jutott a szombati fináléba a párizsi francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében: a csütörtöki elődöntőben 6:2, 6:1-re győzte le az orosz Darja Kaszatkinát.

A 36 percig tartó nyitószettben a Roland Garroson 2020-ban diadalmaskodó, tavaly negyeddöntős Swiatek gyorsan elvette ellenfele adogatását, ám a 20. kiemelt Kaszatkina 2:2-re egyenlített, innen azonban csak a lengyel játékos nyert gémet. A második játszmában Swiatek 2:1-nél brékelt, és innen nem volt megállás. Végül 66 perc alatt nyerte az elődöntőt a pályafutása során Grand Slam-tornán először a négy közé került Kaszatkina ellen.

Kettejüknek ez volt az ötödik egymás elleni találkozójuk. Az elsőt tavaly az orosz nyerte, a lengyel azonban idén eddig hengerel: az Australian Openen, Dubajban, Dohában és most Párizsban is győzött, mindannyiszor nagyon könnyedén, két szettben.

A világelső sorozatban a 34. összecsapását nyerte meg.

Sikersorozata 2000 óta a második leghosszabb a nők között, most érte be az amerikai Serena Williamst, és az évezredben már csak Venus Williams áll jobban nála, őt a finálé megnyerésével érné utol. Az abszolút rekord Martina Navratilova nevéhez fűződik, aki 1984-ben 74 meccset nyert megszakítás nélkül.

A Roland Garros női tornájának fináléja Iga Swiatek és Cori Gauff között szombat délután, 15 órakor kezdődik.

Eredmények, elődöntő:

Gauff (amerikai, 18.) – Trevisan (olasz) 6:3, 6:1
Swiatek (lengyel, 1.) – Kaszatkina (orosz, 20.) 6:2, 6:1

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)