Bondár Anna szettelőnyről esett ki a wimbledoni torna első fordulójában

K EPA20220626043
2022.06.27. 16:05
Bondár Anna elveszítette első fordulós mérkőzését hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon, így kiesett.

A női világranglistán elfoglalt 64. helyével a legjobb magyarnak számító játékos Anhelina Kalinyinával (34.) csapott össze. Első találkozójukon a szeghalmi születésű játékos elvette a 29. helyen kiemelt ellenfél szerváját (2:0), de az ukrán visszabrékelt. Az első wimbledoni főtábláján szereplő magyar egy csodás ejtéssel semmire brékelte ismét Kalinyinát, ám ezt követően újra elbukta az adogatását. A szintén 25 éves ellenfél 2:3-nál a mérkőzés során először hozta a szerváját, és kiegyenlített.

Az összecsapás 4:4-re állt, amikor elkezdett szemerkélni az eső, és másfél órás szünet következett. 

Az újrakezdés Bondárnak sikerült jobban, aki 5:4-nél fogadóként nyert gémet Kalinyina kettős hibájának köszönhetően, így 37 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban egyre inkább az ukrán rivális akarata érvényesült, a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer is elvesztette az adogatását, majd 1:5-nél három játszmalabdát hárított. A szettet azonban már nem tudta megfordítani, így 1 óra 7 perc után jöhetett az utolsó felvonás.

Ebben Kalinyina rögtön brékelt, és 3:1-re elhúzott, 4:3-nál viszont Bondár elvette a rivális adogatását. A magyar játékos aztán nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, ukrán ellenfele visszabrékelt, majd lezárta az 1 óra 54 percig tartó összecsapást.

A nap folyamán az öt főtáblás magyarból Gálfi Dalma (89.), Udvardy Panna (100.) és Fucsovics Márton (59.) is megkezdi szereplését, míg Balázs Attila (331.) kedden lép pályára Londonban.

Eredmény, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Anhelina Kalinyina (ukrán, 29.)–Bondár Anna 4:6, 6:2, 6:4

MTI

(Borítókép: MTI)  • Bérelnék
  • Bankszámla