McEnroe meglátogatja Beckert a börtönben

GettyImages-567230379
2022.06.28. 14:12
Meglátogatja volt riválisát, Boris Beckert a börtönben John McEnroe, az amerikaiak legendás teniszezője.

A 63 éves amerikai sztár televíziós kommentátorként dolgozik a wimbledoni bajnokságon. A hétfői közvetítés során érzelmes üzenetet küldött az áprilisban elítélt német klasszisnak.

„Szeretünk, Boris, és hiányzol, öregem” – mondta a kamerába McEnroe, aki az 54 éves Beckerhez hasonlóan háromszor nyerte meg a londoni Grand Slam-tornát.

„Big Mac” hozzátette, hogy angliai tartózkodása alatt mindenképpen meglátogatja egykori ellenfelét a Londontól hetven kilométerre található Huntercombe börtönben. Aktív pályafutásuk alatt tízszer játszottak egymással, ebből McEnroe csak kétszer tudott nyerni.

A korábban szintén BBC-s szakkommentátorként tevékenykedő Beckert áprilisban két és fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság, mert szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adóssága behajtását, ezzel megsértette a csődeljárási törvényt. A 2012 óta Nagy-Britanniában élő teniszsztár büntetésének második felét várhatóan felfüggesztettre változtatják. Eleinte a hírhedten kemény wandsworthi büntetés-végrehajtási intézetben volt, három hét után átszállították a jóval élhetőbb Huntercombe-ba.

(Borítókép: Boris Becker és John McEnroe 2007. július 1-jén. Fotó: Brian Rasic / Getty Images)