Serena Williams visszatért, de vereséget szenvedett az első fordulóban

GettyImages-1405707056
2022.06.29. 08:45
A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams három szettben vereséget szenvedett a francia Harmony Tantól a wimbledoni tenisztorna első fordulójában.

A hétszeres wimbledoni bajnok amerikai teniszlegenda egy év után tért vissza a pályára, de visszatérése keserédesre sikerült, mivel döntő szett rövidítésben vereséget szenvedett. Legyőzője élete első wimbledoni mérkőzését játszotta, a 24 éves Harmony Tan egészen biztosan nem felejti el ezt a pillanatot. 

Hatalmas várakozás előzte meg a korábbi világelső Serena Williams visszatérését, aki jelenleg csak az 1204. helyen áll a világranglistán, de szabadkártyával elindulhatott korábbi sikerei helyszínén. A 40 éves játékos legutóbbi mérkőzése egy évvel ezelőtt is pont Wimbledonban volt, akkor sérülés miatt kellett visszalépnie az amerikai teniszezőnőnek. Az idén 100 éves centerpályán rendezett mérkőzésen Harmony Tan a megilletődöttség legkisebb jelét sem mutatta, egyből elvette ellenfele adogatását, végül 65 perc alatt nyerte meg az első szettet. 

A második játszmában már Williams dominált, simán kiegyenlítette a szettek arányát, majd a döntő játszmában 5:4-re, és adogatóként 30:15-re is vezetett, de innen sem tudta lezárni a mérkőzést. A döntő szett rövidítésében újra az amerikai húzott el 4:0-ra, de ez az előny sem volt elég ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést. A világranglista 115. helyén álló Tan rendkívül higgadt játékkal 10:7-re hozta el végül a tiebreaket, és nyerte meg a három óra 14 percig tartó mérkőzést. 

A mérkőzés után Serena Williams úgy nyilatkozott, nem tudja még, hogy jövőre visszatér-e a wimbledoni teniszbajnokságra.

Ez egy nagyon hosszú csata és küzdelem volt. Úgy hiszem, fizikálisan nagyon jól teljesítettem, de az utolsó pár pontnál szenvedtem. Nem tudom. Ki tudja? Ki tudja, hol bukkanok fel? Ma minden tőlem telhetőt beleadtam. Talán holnap, vagy egy héttel ezelőtt még többet adhattam volna. Ma ennyire tellett

– mondta a korábbi világelső.

Ami a magyar indulókat illeti, Balázs Attila sima veresége után már nincs magyar játékos a férfi mezőnyben, de a hölgyeknél még Gálfi Dalmának és Udvardy Pannának is szoríthatunk a második fordulóban. Gálfi a szlovén Kaja Juvannal játszik, míg Udvardy a belga Elise Mertens ellen lép pályára.

(Borítókép: Getty Images)