Három a magyar igazság, Piros Zsombor nyerte meg a finnországi tenisztornát

piros
2022.07.24. 17:22
Piros Zsombor megnyerte a Tamperében rendezett, 45 ezer euró (18 millió forint) összdíjazású salakpályás férfitenisztornát.

A magyar szövetség honlapja szerint a világranglista 165. helyezettje a vasárnapi döntőben 6:2, 1:6, 6:4-re legyőzte a selejtezőből főtáblára került francia Harold Mayot-t (395.).

A Roland Garros 2017-es juniorbajnoka pályafutása során először nyert tornát a challengersorozatban, mivel tavaly Pozsonyban és idén Splitben veszített finálét.

Piros a 288. helyen kezdte az évet az ATP-rangsorban, a jövő héten pedig már a 139. pozícióban jegyzik őt – ezzel pedig rendkívül közel áll ahhoz, hogy az év elején kitűzött célját teljesíteni tudja.

A tamperei torna 40 éves történetében volt már korábban magyar győztes, Sávolt Attila 1996-ban és 1997-ben is bajnok lett a finn városban – teszi hozzá az MTI.

Bondár párosa legyőzte Udvardyékat a palermói döntőben

A Bondár Anna, Kimberley Zimmermann magyar, belga duó legyőzte az Udvardy Panna, Amina Ansba magyar, orosz kettőst a Palermóban zajló 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna vasárnapi döntőjében.

A WTA honlapja szerint a harmadik helyen kiemelt páros 73 perces mérkőzésen győzött, és játszmaveszteség nélkül nyerte meg a tornát.

Legutóbb egy évvel ezelőtt született magyar tornagyőzelem a WTA-sorozatban: Stollár Fanny és a román Mihaela Buzarnescu 2021. július 17-én a budapesti salakpályás tornán nyerte meg a párosversenyt.

WTA-TORNA (Palermo)
PÁROS, DÖNTŐ
Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 3.)–Udvardy Panna, Amina Ansba (magyar, orosz) 6:3, 6:2

(Borítókép: Luis Veniegra/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)