Udvardy 13 helyet javított, Fucsovics maradt 91. a világranglistán

2022.08.08. 13:16
Udvardy Panna múlt a heti, romániai döntős szereplésével 13 pozíciót javítva a 80. helyre lépett előre a női teniszezők világranglistáján, melyet a lengyel Iga Swiatek vezet. Fucsovics Márton továbbra is a 91. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet az orosz Danyiil Medvegyev több mint ezerpontos előnnyel vezet.

A nőknél Udvardy Panna egy héttel korábbi, olaszországi sikere után a Jászvásáron (Iasi) rendezett 115 ezer dolláros viadalon menetelt a fináléig, melyben a hazai Ana Bogdantól kapott ki. A legjobb magyar továbbra is Bondár Anna, aki 54. a hétfőn közzétett listán. Gálfi Dalma honfitársaihoz hasonlóan tartja top 100-as helyét, jelenleg a 94.

A férfiaknál Medvegyev a múlt héten megnyerte a mexikói Los Cabosban rendezett tornát, amiért 250 pontot kapott. Mögötte változatlanul a német Alexander Zverev a második, a spanyol Rafael Nadal pedig a harmadik. A magyarok közül – Fucsovics mögött – Piros Zsombor maradt a 146., Marozsán Fábián pedig 248., míg Valkusz Máté a 269. pozícióban található.

MTI