Babos Tímea kiakadt: Igazságtalan világban élünk

D  AS20220711065
2022.08.28. 09:03
Babos Tímea az Instagram-oldalán tett közzé bejegyzést azután, hogy eldőlt, párosban sem lehet ott az év utolsó Grand Slam-versenyén New Yorkban.

A négyszeres GS-torna-győztes néhány héttel ezelőtt a Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy elsősorban a párosra koncentrál, hogy ott lehessen a US Openen és visszatérjen az elitbe. Akkor már megemlítette, hogy bár sokan szeretnének vele párosozni, minimum top húszas partnert kellene találnia, hogy az ő 150 körüli rangsorával beférjenek a versenyre.

Egy dolgot tanultam meg az évek során, hogy igazságtalan világban élünk, ahol az érdem és a kemény munka gyakran semmit sem jelent. Az egyik napon lehetsz a világ tetején, ilyenkor az emberek törődnek és kedvesek veled. Aztán minden megváltozik, és akik addig dédelgettek, azt is elfelejtik, hogy létezel

– írta Babos, aki elkeseredetten hozzátette, hogy hiába a négy korábbi GS-torna-győzelme és világelsősége, nincs esélye az indulásra.

A New York-i torna hétfőn kezdődik.

(Borítókép: Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindl ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)