Nadal úgy fejbe vágta magát az ütőjével, hogy elkezdett vérezni az orra

GettyImages-1420042489
2022.09.02. 11:23
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal bejutott a 32 közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon, ám nem sokon múlott, hogy eltörje a saját orrát a találkozón.

A csütörtöki második fordulóban Nadal szetthátrányból múlta felül az olasz Fabio Fogninit. Ám a spanyol klasszis a negyedik szettben egy ütés közben kicsit kibillent az egyensúlyából, az ütőjét pedig odaverte a pályára, ami aztán visszapattant, és orrnyergen találta. Ezután a 22-szeres Grand Slam-győztes elterült, és orvosi segítséget kért, mert szédült, és vérzett az orra az ütéstől. A bizarr jelenet után 6:1-re megnyerte a szettet, amivel továbbjutott a legjobb 32 közé. 

A spanyol sztár ellenfele a következő körben a francia Richard Gasquet lesz, aki a 32. helyen rangsorolt szerb Miomir Kecmanovicot győzte le. A kiemeltek közül búcsúzott viszont a nyolcadikként rangsorolt lengyel Hubert Hurkacz és a 17. bolgár Grigor Dimitrov. Az argentin Diego Schwartzman és az amerikai Frances Tiafoe pedig úgy nyert egyaránt három játszmában, hogy egyik szettben sem volt elég számára a győzelemhez a hat nyert gém.

A női párosoknál az első fordulóban kiesett a Williams nővérek szabadkártyás kettőse, Serena és Venus, akiket egy cseh duó, Lucie Hradecka és Linda Noskova múlt felül két játszmában 7:6, 6:4-re. Venus Williams egyesben is szabadkártyásként indult, és rögtön az első körben kikapott, viszont testvére két győzelem után már a 32 között várja a folytatást.

Eredmények:
férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Nadal (spanyol, 2.) – Fognini (olasz) 2:6, 6:4, 6:2, 6:1

Index/MTI

(Borítókép: Rafael Nadalt ápolják a US Openen. Fotó: Matthew Stockman / Getty Images)