16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05. ÉLŐ
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Az új világelső egyből kikapott az első fordulóban Asztanában

2022.10.04. 13:19
A világelső Carlos Alcaraz az első fordulóban búcsúzott az 1,9 millió dollár (820 millió forint) összdíjazású kemény pályás asztanai férfitenisztornától.

A keddi játéknapon a 19 éves, US Open-bajnok Carlos Alcaraz a belga David Goffinnel szemben maradt alul két játszmában, 1 óra 48 perc alatt. Érdekesség, hogy a korábban világranglista-hetedik belga játékos a selejtezőben két meccspontot is elrontott, majd kikapott az olasz Luca Narditól, ám szerencsés vesztesként végül szerepelhetett a főtáblán. Alcaraznak ez volt az első ATP-tornája azóta, hogy az amerikai nyílt bajnokság megnyerése után élre állt a világranglistán. Idén már a 63. meccsét játszotta a spanyol, ez volt az első, hogy egy szettet sem tudott nyerni. 

Mindig hittem abban, hogy megvan bennem az a tudás, hogy borsot törjek a legjobbak orra alá. Persze mostanában nincs túl jó szezonom, a legutóbbi tornákon nem játszom túl jól. Ha a világelső ellen játszol egy nagy tornán, sok néző előtt, az rengeteg pluszerőt ad. Olyankor a legjobb teniszt kell játszanod, nincs más választásod. Harcolnod kell, beleadni mindent, és ez történt ma is. Mindig elhittem, hogy meg tudom csinálni, és boldog vagyok, hogy összejött

– nyilatkozta meghatódva Goffin a mérkőzést követően. 

Eredmények:

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Goffin (belga) – Alcaraz (spanyol, 1.) 7:5, 6:3
Cicipasz (görög, 3.)– Kukuskin (kazah) 6:3, 6:4
Hacsanov (orosz) – Cressy (amerikai) 6:4, 7:6 (73)
Kotov (orosz) – Davidovich Fokina (spanyol) 6:4, 6:4
Nardi (olasz) – Sevcsenko (orosz) 7:6 (74), 6:2  • Hírek
  • Hírek