Mégis visszatérhet Djokovics az Australian Openre

GettyImages-1303296625
2022.11.15. 10:52
Médiaértesülések szerint az ausztrál hatóságok megváltoztatva korábbi döntésüket mégis adnak beutazási vízumot Novak Djokovicsnak, így a szerbek világsztár teniszezője indulhat januárban az év első Grand Slam-tornáján.

A korábbi világelső Novak Djokovics, aki kilencszer nyerte meg az Australian Opent, idén nem szerepelhetett ott, mert nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy beoltották-e koronavírus ellen. Mivel hamis adatokat is szolgáltatott, nem csupán a beutazást tiltották meg számára, hanem három évre kiutasították az országból.

Sajtóértesülések szerint az illetékes hatóságok most megváltoztatták döntésüket, így elhárult az akadály, hogy a 21-szeres GS-torna-győztes ott lehessen Melbourne-ben. A szerb teniszezőnek járó vízum kiadásáról szóló dokumentumot Andrew Giles, a nyáron kinevezett új ausztrál kormány bevándorlásügyi minisztere írhatja alá.

Djokovics 2023-as indulása mellett szól, hogy Ausztrália hatályon kívül helyezte az oltottsági kötelezettséget. A szerb játékos hétfőn este Torinóban, az ATP-világbajnokság helyszínén még azt mondta, semmi hivatalosat nem tud a vízumáról, várnak, és tárgyalnak az ausztrál kormánnyal. Craig Tiley, az Australian Open igazgatója kedden optimistán nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Djokovicsot beengedik Ausztráliába versenyezni.

MTI

(Borítókép: Novak Djokovics a 2021-es Australian Open győzteseként. Fotó: Quinn Rooney / Getty Images)   • Hírek
  • Bankszámla