A tornaigazgató szerint Djokovics a favorit az Australian Openen

2022.12.27. 14:44
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság igazgatója szeretettel üdvözölte Novak Djokovicsot Ausztráliában egy évvel azután, hogy a koronavírus elleni védőoltás hiánya miatt, hosszú huzavona végén kitiltották az országból a szerb világsztárt, aki így nem indulhatott el a 2022-es versenyen.

Craig Tiley nem csupán köszöntette az Australian Open kilencszeres bajnokát, hanem egyértelműen a férfi verseny favoritjának nevezte.

„Azt hiszem, miközben beszélünk, ő éppen landol Adelaide-ben, és azt gondolom, hogy ő lesz az a játékos, akit le kell győzni a bajnoki címért” – méltatta Djokovicsot Tiley.

Novak Djokovics háromszoros címvédőként utazott el 2022 januárjában Melbourne-be, de oltatlansága miatt nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába. Vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, majd többször edzett a verseny helyszínén, és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették belépési engedélyét, végül elutasították fellebbezését, és haza kellett utaznia.

A január 15-én kezdődő 2023-as versenyen már biztosan nem lesz ilyen problémája, mivel már nincs szükség oltási igazolásra a szerepléshez.