Piros Zsombor egy lépésre az Australian Open főtáblájától

2023.01.11. 10:01
A világranglistán 171. helyen álló Piros Zsombor bejutott az Australian Open selejtezőjének döntőjébe, mivel egy sima és egy szoros szettben legyőzte az olasz Andrea Pellegrinót.

A 23 éves magyar játékos remekül kezdte a meccset, hiszen bár olasz ellenfele hozta az első szervajátékát, ezt követően zsinórban öt gémet nyert meg, és 26 perc alatt a szettet is lezárta (6:2).

A második felvonás már jóval döcögősebben indult, Piros Zsombor az első labdamenet behúzása után sorozatban 12-t bukott el, így Pellegrino 3:0-ra ellépett. Innen viszont gyorsan egyenlített az első főtáblás szerepléséért küzdő magyar játékos, 5:5-nél újra brékelt, és kiszerválta a meccset (7:5).

Az Australian Openre jutásért a Fernando Verdascót három szettben búcsúztató kínai Sang Csü-Csennel csap össze, aki az első körben Marozsán Fábiánt fektette két vállra.

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert azt hittem, hogy hamarabb vissza fogok térni a kedvenc Grand Slamemre, másrészt óriási dolog, ha az ember eljut a selejtező döntő fordulójáig – idézi az MTI Piros Zsombor a Tennis 4U Facebook-oldalon közzétett gondolatait. – Az első szettben sült a kezem, még talán soha nem jutottam el 19 perc alatt 5:1-ig, aztán meglepett az olasz srác, mert magasabb szinten kezdett el játszani, de fel tudtam zárkózni. Javuló tendenciát mutat a játékom, ma minden jobban ment, mint a múlt héten Új-Kaledóniában vagy akár a tegnapi meccsen. Rendben leszek fizikálisan a holnapi folytatásra.    

A főtáblán alanyi jogon a magyar férfi teniszezők közül Fucsovics Márton és Balázs Attila szerepelhet.