A fenegyerek visszalépett, majd megmutatta a térdéből eltávolított cisztát

GettyImages-1456700820
2023.01.16. 09:33
Visszalépett az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságtól (Australian Open) Nick Kyrgios, aki térdsérüléssel bajlódik, és műteni is kell – tudatta egy rögtönzött sajtótájékoztatón az ausztrál játékos.

Az esélyesek között tartották számon Nick Kyrgiost az Australian Openen, a hazai játékos párosban szeretett volna címet védeni Tanaszi Kokkanakisz oldalán. Erre azonban biztosan nem fog sor kerülni, mivel Kyrgios magyar idő szerint hétfőn reggel bejelentette, hogy nem indul az év első Grand Slam-tornáján.

Le vagyok sújtva. Nagyszerű versenyeim voltak itt Melbourne-ben, tavaly párosban felértem a csúcsra, jó formában vártam az idei tornát is. Belefáradtam egy kicsit mindenbe, brutális ez az egész. Vegyes érzelmek vannak bennem, rossz az időzítés, de hát ilyen az élet…

– mondta hétfői rögtönzött sajtótájékoztatóján Nick Kyrgios.

Will Maher, Kyrgios orvosa elárulta: cisztát találtak a 27 éves teniszező térdében, egy kisebb műtétre is szükség lesz, ám karrierjét ez nem veszélyezteti. Kyrgios a sajtótájékoztatóját követően közösségi oldalán megmutatta a cisztát, amit már el is távolítottak a térdéből.

Az Australian Open felemásan indult a magyarok számára: Bondár Anna továbbjutott, Udvardy Panna viszont búcsúzott az első fordulóban. Részletek itt.

(Borítókép: Nick Kyrgios. Fotó: James D. Morgan / Getty Images)