Valér
4 °C
8 °C

Hosszú és Gyurta is az Európa-válogatottban

2013.09.10. 16:19

Hat magyar úszó kapott meghívást az Európa-válogatottba december 20-21-re, de közülük Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Cseh László az ugyanakkor sorra kerülő Vlagyimir Szalnyikov-kupára is hivatalos.

„Dilemmában vagyok, mondhatnám, hálás dilemmában, merthogy egyelőre nem tudom, mi a legjobb megoldás arra az esetre, ami most előállt" – mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A jelen helyzet szerint nagyjából egy időben egyszerre három helyen is jelen kellene lennie Hosszú Katinkának, Gyurta Dánielnek és Cseh Lászlónak.

Mindhármójukat Szentpétervárra várja december 20-21-re, az ő nevét viselő nemzetközi versenyre, a Vlagyimir Szalnyikov-kupára az olimpiai bajnokból lett orosz szövetségi elnök, aki még a 25 méteres medencében rendezendő verseny programját is kész átalakítani a magyarok kedvéért.

De ugyanezen a két napon lesz a hagyományos Európa-Amerika párharc is a skóciai Glasgow-ban. A szervezők a csapatba hat magyart válogatottak be, Hosszúék  mellett még Jakabos Zsuzsannát, Kapás Boglárkát és Biczó Bencét .

Harmadiknak pedig ott van a hagyományos magyarországi ünnepség, a Sportcsillagok Gálaestje, amelyen idén december 19-én köszönti és díjazza a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év legjobb hazai sportolóit, márpedig csaknem bizonyos, hogy az eseményen - mint várhatóan a legtöbb szavazatot kiérdemlők közé tartozónak – jelenése lesz Hosszúnak és Gyurtának egyaránt.

„Sztárjaink rettentően kapósak, de ezen a hálás gondon jó lenne mielőbb túllenni; nem könnyű választás előtt állunk" - értékelte a szituációt Gyárfás Tamás. Hozzáfűzte, hogy mielőbb le akar ülni konzultációra az úszósztárokkal, s együtt kitalálni a legjobb megoldást.