Kovács Ágnest beválasztották a Hírességek Csarnokába

2013.11.04. 13:14

A 2000-ben olimpiai bajnok mellúszó Kovács Ágnest beválasztották a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) tagjai közé. A 200 mellen a sydneyi játékokon arany-, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, ugyanebben a számban kétszeres világbajnok (1998, 2001) Kovács mellett - többek között - a magyar származású úszóedző, Nagy József is bekerül a Fort Lauderdale-i székhelyű Hall of Fame-be.

"Ez az egyik legnagyobb elismerése a 13 éves pályafutásomnak. A Hírességek  Csarnokában tényleg a legnagyobb úszók, olimpiai és világbajnokok kapnak helyet, és nagyon boldog vagyok, hogy az eredményeimet úgy értékelték, hogy méltó vagyok a tagságra" - mondta Kovács, aki különböző mellúszó távokon hétszeres Európa-bajnok is.

Az úszóknál a 32 éves Kovács Ágnes mellett olyan nagyságokat iktatnak be a Hírességek Csarnokába, mint az ausztrál Grant Hackett és az amerikai Tom Malchow, a szinkronúszók között egy ikerpár, Penny és Vicki Vilagos, a vízilabdázóknál az olasz Carlo Silipo és a holland Karen Kuipers, a műugróknál pedig a kínai Peng Po.

A beiktatási ceremónia időpontját később hozzák nyilvánosságra.  • Hírek
  • Csok