Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Elindult a Jövő bajnokai úszóprogram

2013.12.07. 14:33

Szombaton első állomásához érkezett a Magyar Úszó Szövetség kiemelt sportágfejlesztési projektjében szereplő Jövő bajnokai program, melynek keretében hét városban rendeztek versenyt a 2017-es budapesti junior világbajnokság reménybeli sikerkovácsainak.

A programban a tehetséges fiatalok mostantól minden hónap első szombatján felmérő viadalon vesznek részt. Az első "versenynap" kiemelt eseménye a székesfehérvári megméretés volt, melyen az idén kétszeres világbajnok, világkupa-győztes Hosszú Katinka együtt edzett a gyerekekkel, s ellátogatott az eseményre a múlt nagy bajnokai közül Darnyi Tamás, Czene Attila és Hargitay András is.

A programba az eddigi eredményeik alapján kerültek be a gyerekek, akik sárga színű egyenszerelést kaptak MÚSZ-tól. A ruha színválasztása nem véletlen, mivel ez az árnyalat volt a sikeres 2021-es felnőtt vb-pályázat hivatalos színe.

Székesfehérváron megjelent Cser-Palkovics András polgármester, valamint a MÚSZ vezetői, Gyárfás Tamás elnök és Szabó Tünde főtitkár is.