Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Úszásoktatás kizárólag licenccel

2014.03.12. 14:41

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) lépéseket tesz annak érdekében, hogy kizárólag hivatalos licenccel lehessen a jövőben úszást oktatni. A kezdeményezéssel kapcsolatos bejelentés a szövetség szerdai elnökségi ülésén hangzott el, amelyen kiderült, hogy gazdaságilag is sikeres év volt 2013. "Hosszú idő után először pozitív szaldóval zárt a MÚSZ, és hasonlóra lehet számítani az idei évben is" - olvasható az MTI-hez eljuttatott MÚSZ-beszámolóban.

Az elnökségi ülésen beszámoló hangzott el a június 21-ei Magyar Úszás Napja előkészületeiről. A MÚSZ honlapján már most, kedvezményes nevezési díj megfizetésével lehet jelentkezni az Olimpiai úszópróbára, a 2,5 kilométeres távon bárki együtt úszhat a magyar válogatott tagjaival.

Kiss László szövetségi kapitány a válogatottak felkészülését értékelve azt mondta, hogy az évtizedes tapasztalatokhoz képest is egészen kiemelkedőek voltak mind szakmailag, mind a körülményeket tekintve az idei edzőtáborok.

A hamarosan induló, Minden gyermek tanuljon meg úszni! elnevezésű program kapcsán az elnökség határozatot fogadott el egy licencrendszerről, melynek értelmében Magyarországon csak a MÚSZ által kiadott engedéllyel lehet a jövőben úszást oktatni. Először mindezt a tagegyesületeknél dolgozók számára teszik kötelezővé, idővel pedig el kívánják érni, hogy kizárólag a licencet kiváltók dolgozhassanak úszóoktatóként.